Välj städföretag med omsorg

Det är lätt att enbart titta på pris när städfirma ska anlitas för hemstädning. Det kan vara lockande att välja städning för 150 kr per timmen istället för 165 kr. Men det finns betydligt fler punkter att jämföra. Ett företag som erbjuder hemstädning i Malmö lyfter upp detta i en artikel och påpekar att man som kund framförallt bör kontrollera följande punkter:

Hur kan städningen anpassas?

En del städföretag har enbart ”statiska” tjänster. Det går att boka hemstädning och vad som ingår framgår då i avtalet. Men kunden kan inte förändra tjänsten genom att lägga till eller ta bort tjänster. Kanske önskas även tvätten vikas? Genom att ta bort städning av sovrummet kanske tiden istället kan läggas på tvätten? Hur anpassningsbar är städfirman?

Välj rätt företag vid hemstädning

Samma städpersonal

När olika hemstädningsföretag diskuteras på forum är det en sak som nästan alltid återkommer – önskemål om att alltid ha samma städpersonal. För kunden är det en stor trygghet att veta vem som kommer och att den personen sakta men säkert lär sig hur familjen vill ha det städat. Det kommer helt enkelt skapa ett bättre arbetsflöde som bägge tjänar på.

Men alla städföretag erbjuder inte samma städpersonal vid varje tillfälle av hemstädning. Att välja ett städföretag som gör detta har alltså en klar fördel.

Hur miljövänliga är de?

Det är fullt möjligt att städa utan giftiga kemikalier. Utbudet av miljövänliga produkter är stort och genom att planera kommunikationen kan antalet bilresor minimeras. Det finns till och med ett par, men inte många, städfirmor som är miljömärkta. Självklart är det svårt att veta exakt vilka medel de kommer att använda men genom att läsa företagets miljöpolicy går det i alla fall få en inblick i hur företaget jobbar i frågan.

Städa hemmet

Abonnemang utan bindningstid

De flesta städföretag erbjuder hemstädning på abonnemang. Det skiljer däremot rejält mellan dem hur lång bindningstid och uppsägningstid de har. Att inte vara nöjd med städningen och ändå behöva betala för kommande 2 – 3 gångerna är knappast fördelaktigt. Se alltid över uppsägningstid och bindningstid innan ett avtal skrivs på.

Vad gäller för uppsägning?

Hur många dagar innan inplanerad hemstädning behöver tjänsten bokas av för att inte någon debitering ska ske? Även här är det mycket stora skillnader. Det finns städföretag som inte har någon gräns alls utan låtar kunden avboka ända till minuterna innan – även om detta sällan sker. Samtidigt finns det företag som kräver att avbokning sker minst 5 dagar i förväg. Hur stor flexibilitet önskas?

Pris är viktigt – men villkoren i avtalet är ännu viktigare

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

− 2 = 1