Spanien är det land som lockar flest solsugna turister från Sverige under vintern. Detta inte minst de mycket populära öarna Mallorca och Teneriffa. Men även flera städer i Spanien har ökat kraftigt gällande hur många turister som kommer varje år. Med fantastiska stränder och en av världens bästa fotbollsligor lockar landet stora strömmar av turister.

Väl på plats är hyrbil det lättaste sättet att ta sig runt. Visserligen är det några få som tar husbilen på semesterresan och åker till Spanien men de allra flesta väljer flyget vilket gör att man behöver hyra bil när man väl är framme.

Idag är det mycket enkelt att boka bilen i Sverige d.v.s. redan innan man kommer ner till landet. Det har sina fördelar och inte minst att man är säker på att få en hyrbil och att den redan är betald och klar. Någon diskussion på ett språk som man inte behärskar kring pris eller hyrtider behöver man alltså inte att ha.

En sida som fokuserar på biluthyrning i Spanien är det i Sverige inte så kända företaget Sixt. Men det finns i flera av landet städer och har kontakter som gör att de kan förmedla hyrbilar via mängder av uthyrningsställen i världen.

För att visa på ett tredje alternativ så finns hyrbilsguiden: Spanien. Sidan jämför och förmedlar uthyrning av bilar genom hela 950 olika ställen. Ett enkelt sätt att hitta rätt bil till rätt pris på rätt ställe.

Då kommer självklart frågan – Vilken av sidorna ska man välja? Vilken är bäst?

Som alltid när det handlar att jämföra priser så är det inte säkert att en sida visar exakt samma resultat som en annan. Det är inte så konstigt med tanke på att de knappast har samarbete med exakt samma biluthyrningsställen. Så det första man kan tänka på för att hitta rätt pris på bilen på Spaniensemestern är att inte bara jämföra en sida.

Det andra man kan ha med sig är att alltid jämföra exakt samma bilar. För den som ska hyra bil kanske det inte spelar någon roll vad bilen har för märke utan det viktiga är snarare de funktioner som bilen har. Här bör man tänka till kring vad man anser vara viktigast. Ska man bara göra små utflykter kan en liten citybill räcka bra. Då håller man också nere kostnaden rejält. Men ska man istället resa runt i landet med mycket packning behöver man ha en kombi. Så jämför flera jämförelsesidor men jämför även rättvist d.v.s. enbart de bilar som verkligen fyller dina behov.

Rent a car (tecknat)Det tredje är vilken service som sidan erbjuder. En del erbjuder bara bokning men inte någon service utöver det. Andra sidor har ett komplett system där man både kan hyra bilen, boka av den eller ändra i befintlig bokning. Dessa är att föredra eftersom man då även har hela bokningen online och inte behöver vara oroad för att tappa bort ett dokument.

Jämför – men jämför rätt. Då blir resan trevlig och lätt.