Bästa poolroboten – rengör poolen enkelt och effektivt

Att ha en pool kan vara alldeles underbart – men också en aning besvärligt. Lyxen att kunna svalka sig i vattnet när solen gassar innebär också en hel del skötsel. För att göra det jobbiga lite enklare kan man ta hjälp av en poolrobot, eller pooldammsugare, både för att spara tid och för att hålla poolen ren på ett effektivt sätt.

Det finns dock vissa saker som är bra att ta hänsyn inför ett köp – dels hur stor den aktuella poolen är och dels vilka behov och krav som finns. Här kan du läsa mer om poolrobotar, dess egenskaper samt ta del av testvinnaren!

Poolrobot

Det här gör en poolrobot

Det finns många olika robotar för att städa poolen, både manuella och automatiska. Dom manuella pooldammsugarna fungerar ungefär som en vanlig dammsugare, bara det att den givetvis kan användas under vatten och är avsedd att använda just där.

En automatisk poolrobot arbetar på egen hand och är därmed lite mer avancerad. Allt du behöver göra är att lägga roboten i poolen, starta och eventuellt välja program och sedan kan du luta dig tillbaka medan apparaten gör det tråkiga och annars tidskrävande arbetet åt dig.

En del robotar dammsuger bara poolens botten medan andra har en förmåga att även klättra längs väggarna. Poolens storlek och djup bör därför ligga till grund när valet av robot ska göras.

Även filterkapacitet och filtertäthet är desto viktigare egenskaper ju större pool du har och som med mycket annat är det klokt att läsa på innan ett köp genomförs.

Rengöra poolen

Bäst i test

Vill du gå direkt på bäst i test när det gäller val av poolrobot finns en testvinnare och den heter Pooli Climber.

Det är en väggående poolrobot för botten, väggar och vattenlinje som klarar av att rengöra pooler upp till 120 kvm och med upp till 2,5 meters djup. Den har en filterkapacitet på 16 000 liter per timme och en filtertäthet på 180 mikron. Du väljer själv om roboten ska arbeta i 1, 1,5 eller 2 timmar.

Det höga betyget får den mycket tack vare dess användarvänlighet. En robot som är enkel att använda, med endast ett rengöringsprogram, och som trots det arbetar effektivt för att göra poolen ren och fräsch. Filtret kan enkelt plockas bort och sköljas av och sedan är Pooli Climer redo att arbeta igen. Kort och gott är det en robot med gott betyg och till ett rimligt pris.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

97 − 95 =